Bulgarien!

Glömde skriva förut att igår så satt jag lite och läste om Sunny beach som vi ska till i augusti.
Och jag säger bara det, gud vad jag längtar tills vi åker! och man längtar ju ännu mer när man börjar läsa om det!
Tänkte kopiera lite från vings sida så ni får läsa också :)

Bulgarien, Sunny beach:

Vin Bulgarien är en av de största vinproducenterna i världen. Här finns fem vindistrikt som producerar viner av olika karaktär och kvalitet. I södra Bulgarien görs främst röda viner och i norra delarna vita viner. Längs Svartahavskusten finns flera viktiga vinområden. Några av de mest kända bulgariska vinerna är Gamza, Dimyat, Pamid, Muscat, Misket, Mavrud och Melnik. Två av de populäraste vinerna är de enkla vinerna Kadarka och Eselmilch.

Öl Bulgarien är inte bara en vinland, man producerar också utmärkt öl. Några inhemska märken värda att pröva är Kamenitza, Zagorka och Astika. En halvliter på restaurang kostar 2-3 leva, halva priset i butik.
(här snackar vi billig öl alltså! 2-3 leva är ungefär 10-15 svenska kronor! och det kostar så mycket på uteställen, tänk er i affärerna, 5 kr för öl! Jag är glad att jag dricker öl alltså ;) haha)

Utetips
Dessa tips är bara ett axplock av allt som finns att välja på i Sunny Beach, utbudet är som sagt oöverblickbart och det faktum att de är listade här betyder inte att vi gjort en uttömmande undersökning. Ingen reseförsäkring täcker sådan verksamhet. Partylivet är sent, i regel händer inte så mycket förrän kring midnatt. I gengäld håller man ofta på fram till frukost. Sova kan man ju göra när man kommer hem från semestern.

Grabbarna Bus Skandinavisk oas mitt på stranden i Sunny Beach. Svensk personal som arrangerar karaokekvällar och strandparty. Här serveras även lunch.

St. George I en galjonspastisch nere vid strandpromenaden kan du koppla av med en aperitif i divanen. Ligger precis framför hotell Chaika Beach.

Orange Ett disco med gott rykte bland de som jobbar här nere. Välutbildad personal, temakvällar och en ambition att existera mer än en säsong. Ett av de bästa och säkraste alternativen för en helkväll, med ett särskilt gott öga till skandinaver. Ligger inte långt från huvudgatan, bredvid hotell Balkan.

Aktiviteter:
Jeepsafari
Med jeep upp i Balkanbergen längs vägar som är ofarbara för vanliga bilar. Vissa turer ger möjlighet till att också köra fyrhjuling, skjuta pilbåge eller ta en ridtur i bergen. Både natur och äventyr under en omväxlande dag.

Quad
Testa dessa urstarka fyrhjulingar på en inhägnad bana i en sanddyn nere vid stranden. 15 minuter - 30 leva, 20 minuter - 35 leva. Man erbjuder också arrangerade utfärder med guide. Ligger på stranden i närheten av hotell Europa.

Minigolf
Det finns flera banor, både nere på stranden och högre upp. Ca 10 leva för en runda.

Tennis
Flera banor finns, t.ex. vid Hotell Hrizantema. Ca 15 leva per timme och lika mycket för racket och bollar.

Vattenland
Det finns flera stycken, både större och mindre att välja mellan. Det största och bäst utrustade heter Action Aqua Park och ligger ett stycke utanför det egentliga Sunny Beach. Här finns inte mindre än åtta olika vattenrutschkanor, flera pooler, vågmaskin och såklart restauranger och barer. Biljetter kostar 26 leva per dag om du är längre än 1,3 meter, och 14 leva om du är kortare. Ungefär halva priset för en halvdag. Upphämtning med buss utmed fasta rutter ingår i biljettpriset.
Aqua Paradise är ett nytt, stort vattenland beläget utanför Sunny Beach. Här finns flera olika vattenaktiviteter och såklart restauranger och barer. Biljetter kostar 26 leva per dag om du är längre än 1,3 meter, och 14 leva om du är kortare. Ungefär halva priset för en halvdag. Upphämtning med buss utmed fasta rutter ingår i biljettpriset.

Cykel
Kan hyras för ca 5 leva/timme, cykelbuggy och olika former av motoriserade former av tvåhjulingar finns också att hyra.

Massage
Helkroppsmassage kostar omkring 35 leva. Finns både nere på stranden och högre upp. Rekommenderas.

Studsmattor, skjutbanor och hoppborgar finns här och där för de mindre och halvsmå.

Vill man bada mer aktivt finns det mycket att välja på:
Vattenskoter: 10 minuter - 35 leva, 15 minuter - 50 leva (försäkring ej inkluderad)
Paragliding: 10 minuter - 40 leva.
Bananbåt: 20 minuter - 10 leva.
Paddelbåt: 30 minuter - 15 leva, en timme - 25 leva.

(Ganska dyrt med aktiviteter i sunny beach, men något kanske passar? ;))

Utflykter:
Nessebar
Bor man i Sunny Beach är det näst intill omöjligt att inte besöka Nessebar. Det är enkelt att ta sig hit och det är värt besväret. Nessebar har en lång historia är dessutom den enda orten längs den här kuststräckan med en lokalbefolkning och ett lokalt folkliv. Du kan läsa mer i resmålsguiden för Nessebar. Bussar stannar var tionde minut längs huvudvägen i Sunny Beach, kostar 0,8 leva och tar ca 15 minuter. Båtar går ett par gånger i timmen från pirarna nere vid stranden, kostar 10 leva och tar ca 20 minuter.

Sådär, nu har jag skrivit lite om Sunny beach :)
Guuuuud vad jag längtar!!
Det ska vara 29 grader när vi åker dit!!
ÅÅÅHHH!! härligt!!! :D:D:D

ÄR NI TAGGADE TJEJER???!!!! :D:D:D:D:D

Kommentarer
Postat av: Märy

som om jag är nu :D ge oss den 15 aug nuuuu och massor av sol!!!!! :D:D:D

2009-07-21 @ 15:26:58
Postat av: Jenny

Bra där Marie!! Så ska det låta ;) På lördag är det exakt tre veckor kvar tills vi är där ;)

2009-07-21 @ 17:39:15
URL: http://jennysjogren.blogg.se/
Postat av: Anonym

VARANNAN VATTEN, TJEJER!!!!

2009-07-21 @ 22:11:08
Postat av: EMELIE

GE MIG LÖRDAG 15 AUG NUUUU! längtar som f*n ;) Har du börjat packa än jenny....?;)

2009-07-23 @ 11:36:10
Postat av: Jenny

Svar till Emelie: haha snart börjar jag fan packa ;) haha. Nejdå, men har köpt lite saker inför bulgarien :)

2009-07-23 @ 17:58:36
URL: http://jennysjogren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0